Що робити коли придбана продукція виявилась небезпечною?

2024-08-19 10:43:23
Дитячі іграшки, які викликають алергічну реакцію, чи несправна побутова техніка, через яку споживач може отримати електротравму. Це приклади небезпечної продукції, які не повинні реалізовуватися  (https://www.kmu.gov.ua/.../prydbaly-nebezpechnu...) на ринку.

Державний ринковий нагляд за нехарчовою продукцією здійснюють декілька органів виконавчої влади, зокрема Держпродспоживслужба.

Держпродспоживслужба може здійснювати перевірку характеристик продукції у розповсюджувачів та виробників такої продукції тільки на підставі звернень:
● споживачів (користувачів) відповідної продукції,
● органів виконавчої влади,
● виконавчих органів місцевих рад,
● правоохоронних органів,
● громадських організацій споживачів (об'єднань споживачів) та об’єднань суб’єктів господарювання.

У звернені повинна міститися інформація про розповсюджувача або виробника продукції, що завдала шкоди чи має недоліки А у разі отримання травмування від використання такої продукції підтвердження цього лікувально-профілактичним закладом.

Кожен споживач, який мав негативний досвід та отримав травми через користування небезпечної продукції, має право звернутися до Держпродспоживслужби та її територіальних органів (https://dpss.gov.ua/sluzhba/teritorialniorgani) щодо здійснення позапланової перевірки.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00